woensdag 6 oktober 2021

Leerhuis: 'Jezus: een Joods Christelijk gesprek' ds. Gerben H. Westra

Zijzaal Taborkerk

Het begrippenpaar joods-christelijk wordt vaak misbruikt, maar hier dekt het de lading: Rabbijn Walter Homoelka (Potsdam) en prof. Magnus Striet (Freiburg i.Br.) voeren een erudiet en betrokken gesprek over Jezus: ‘Christologie auf dem Prüfstand, Jesus der Jude – Christus der Erlöser’, Verlag Herder, Freiburg im Breisgau 2019).
Is hij Jezus de Jood, of veeleer Christus de Verlosser?
Is er een christologie denkbaar die de Joden in hun waarde laat ‘als Gods eerste liefde?
Joodse én Christelijke vragen en (voorlopige?) antwoorden..

datum en tijdstip 05-12-2021 om 10:00

datum en tijdstip 12-12-2021 om 10:00

datum en tijdstip 19-12-2021 om 10:00