woensdag 6 maart 2019

Leerhuis

zijzaal Taborkerk

De eerste grote en gedocumenteerde pogrom dateert uit het jaar 38 van onze jaartelling, maar al eeuwen daarvoor lijkt er sprake geweest te zijn van anti-joodse rellen. In het Romeinse Rijk stonden Joden er niet goed op, de kerk nam de Romeinse fakkel met verve over en deed er nog een schepje boven op.  Nadat de Verlichting het lot van de Joden letterlijk had verlicht, stak het antisemitisme in (pseudo)wetenschappelijke gedaante opnieuw de kop op. Na de Holocaust van WO II leek van de weeromstuit het ergste voorbij. In onze dagen zijn er her der weer aanslagen, moorden en mishandelingen van mensen, alleen maar omdat ze Jood(s) zijn. Zie Frankrijk. In het Midden-Oosten woekert de haat al eeuwen door.                                                                                                           Politieke partijen hebben last van sluimerend of virulent anti-Joodssentiment (Labour in het Verenigd Koninkrijk, Fidesz in Hongarije.

Een bestandsopname van een onuitroeibaar fenomeen

Geen dienst in de Taborkerk, LuTaNo dienst vanuit de Lutherse kerk.
datum en tijdstip 01-08-2021 om 10:30

Eredienst, LuTaNo dienst vanuit de Taborkerk
datum en tijdstip 08-08-2021 om 10:00

Geen dienst in de Taborkerk, LuTaNo dienst vanuit de Noorderkerk.
datum en tijdstip 15-08-2021 om 10:00

LuTaNo diensten
Van 11 juli tm 15 augustus vieren we weer samen met de Lutherse en Noorderkerk. vanwege de geldende Corona maatregelen is in gezamelijkheid besloten dat de diensten alleen fysiek toegankelijk zijn voor de gemeenteleden van de kerk waar de dienst gehouden wordt. U kunt de diensten die niet in de Taborkerk zijn wel digitaal meemaken:
Lutherse kerk: Evangelisch-Lutherse gemeente Ede en omstreken - Kerkdienstgemist.nl
Noorderkerk: Ede, Protestantse Wijkgemeente Noord (protestantsekerk.net)