woensdag 16 maart 2022

Leerhuis: 'De nood en de noten: passie in het kerklied' ds. Gerben H. Westra

Zijzaal Taborkerk

Wat vroeger de lijdenstijd heette, wordt nu vaak 'veertigdagentijd' genoemd en 'lijden' heeft toch tenminste óók het aspect 'beproeven' gekregen.
De lijdenstijd is zo ook een leertijd voor de gemeente geworden, voor de geloofsleerlingen met name.
Heeft die verschuiving sporen nagelaten in de liedboeken van de 20e eeuw (o.a. bundel ’38, LvdK 1973, Liedboek 2013, Gezangen voor Liturgie, Verzameld Liedboek)  – en zo ja welke: qua (theologische) inhoud, wat betreft de taal etc?

datum en tijdstip 17-10-2021 om 10:00

datum en tijdstip 24-10-2021 om 10:00