woensdag 5 januari 2022

Leerhuis: 'Geloof als mogelijkheid volgens Charles Taylor' dr. Peter Blokhuis

Zijzaal Taborkerk

In 2007 publiceerde de Canadese filosoof Charles Taylor het boek Een seculiere tijd, een werk dat in de Nederlandse vertaling meer dan 1100 bladzijdes heeft.
Het is geen boek over de inhoud van geloof maar over de plaats van geloof in de samenleving.
In de Westerse samenleving is geloof een mogelijkheid geworden in plaats van een vanzelfsprekendheid.
Zelfs gelovigen vinden hun geloof bijzonder. Daardoor is geloven moeilijk geworden.
In de inleidingen en het gesprek gaat het over de vraag hoe dat komt.
Wat ervaren deelnemers zelf als moeilijkheid in hun geloven?
Taylor meent dat mensen een onuitroeibare neiging hebben om op zoek te gaan naar iets wat het leven te boven gaat. Dat ontkennen werkt verstikkend voor het leven. Kunnen we hem hierin volgen?

datum en tijdstip 17-10-2021 om 10:00

datum en tijdstip 24-10-2021 om 10:00