» Informatie » Orgels

Van Vulpen orgel 1986
Orgels
Het huidige orgel is in 1986 gebouwd door de firma Gebr. Van Vulpen (Utrecht). In 2008 werd het opnieuw geïntoneerd door Gert van Buuren (Heukelum). De winddruk is hierbij verlaagd.
Dispositie:
Hoofdwerk (manuaal 1): Prestant 8' - Roerfluit 8' - Octaaf 4' - Octaaf 2' - Sesquialter 2 sterk bas/discant - Mixtuur 3-4-5 sterk - Trompet 8' bas/discant.
Bovenwerk (manuaal 2): Holpijp 8' - Prestant 4' - Roerfluit 4' - Nasard 3' - Woudfluit 2' - Vox humana 8'.
Pedaal: Bourdon 16' - Prestant 8' - Bazuin 16'.
Koppelingen: Hoofdwerk aan Pedaal - Bovenwerk aan Pedaal - Manuaalkoppeling.
Tremulant gehele werk.
Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-d1. Stemming: Van Buuren I. Deling bas/discant tussen c1/cis1.

Koff kistorgel
Orgels
Voor in de kerkzaal staat een kistorgel dat in 2014 is aangeschaft en eigendom is van een gemeentelid. Het is omstreeks 1970 gebouwd door de firma J.de Koff & zoon (Utrecht),en maakt deel uit van een serie kistorgels dat onder de naam Continuo werd geproduceerd.
Na plaatsing is het in eigen beheer gereviseerd. Gert van Buuren (Heukelum) voerde een herintonatie uit. Toonhoogte en stemming zijn gelijk aan die van het Van Vulpen-orgel.
Dispositie:  Holpijp 8', Roerfluit 4', Prestant 2'. Allen gedeeld in bas/discant.
Manuaalomvang: C-f3

datum en tijdstip 26-05-2019 om 10:00
Rogatemeer details

datum en tijdstip 02-06-2019 om 10:00
Exaudi
Viering Heilig Avondmaal, de cantorij zingt mee.meer details

datum en tijdstip 09-06-2019 om 10:00
Pinksteren
De cantorij zingt mee.meer details

Jubileum
Op woensdag 26 augustus 1953 werd de Taborkerk feestelijk in gebruik genomen. Het 65-jarig jubileum is aanleiding geweest om een boekwerkje samen te stellen over de geschiedenis van de Taborgemeente in Ede.
Klik hier om dit boekwerkje in te zien.

Vorige kerkdienst
Klik hier om de kerkdienst van afgelopen zondag te beluisteren.
Klik hier om de kerkbrief te bekijken.