» Informatie » Orgels
Orgels

Van Vulpen orgel 1986
Orgels
Het huidige orgel is in 1986 gebouwd door de firma Gebr. Van Vulpen (Utrecht). In 2008 werd het opnieuw geïntoneerd door Gert van Buuren (Heukelum). De winddruk is hierbij verlaagd.
Dispositie:
Hoofdwerk (manuaal 1): Prestant 8' - Roerfluit 8' - Octaaf 4' - Octaaf 2' - Sesquialter 2 sterk bas/discant - Mixtuur 3-4-5 sterk - Trompet 8' bas/discant.
Bovenwerk (manuaal 2): Holpijp 8' - Prestant 4' - Roerfluit 4' - Nasard 3' - Woudfluit 2' - Vox humana 8'.
Pedaal: Bourdon 16' - Prestant 8' - Bazuin 16'.
Koppelingen: Hoofdwerk aan Pedaal - Bovenwerk aan Pedaal - Manuaalkoppeling.
Tremulant gehele werk.
Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-d1. Stemming: Van Buuren I. Deling bas/discant tussen c1/cis1.

Viering in Corona tijd
Zolang de huidige Corona maatregelen gelden worden er geen fysieke diensten gehouden met de gemeente.  Een kleine groep mensen verzorgd de opname van diensten die online te zien en te beluisteren zijn.

►U kunt de kerkdiensten vanuit de Taborkerk zien en beluisteren via Kerkdienstgemist.nl

►Sinds 1 januari 2021 houden we een archief van kerkbrieven bij. U vindt dit archief in de menubalk (boven het vakje 'zoeken' )