» Informatie » Orgels
Orgels

Van Vulpen orgel 1986
Orgels
Het huidige orgel is in 1986 gebouwd door de firma Gebr. Van Vulpen (Utrecht). In 2008 werd het opnieuw geïntoneerd door Gert van Buuren (Heukelum). De winddruk is hierbij verlaagd.
Dispositie:
Hoofdwerk (manuaal 1): Prestant 8' - Roerfluit 8' - Octaaf 4' - Octaaf 2' - Sesquialter 2 sterk bas/discant - Mixtuur 3-4-5 sterk - Trompet 8' bas/discant.
Bovenwerk (manuaal 2): Holpijp 8' - Prestant 4' - Roerfluit 4' - Nasard 3' - Woudfluit 2' - Vox humana 8'.
Pedaal: Bourdon 16' - Prestant 8' - Bazuin 16'.
Koppelingen: Hoofdwerk aan Pedaal - Bovenwerk aan Pedaal - Manuaalkoppeling.
Tremulant gehele werk.
Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-d1. Stemming: Van Buuren I. Deling bas/discant tussen c1/cis1.

Viering in Corona tijd
Klik hier om te luisteren naar de opname gemaakt voor zondag 27/09/2020.
Klik hier om de bijbehorende liturgie te openen.