» Informatie » Avondmuziek
Avondmuziek Avondmuziek
De Avondmuziek is al sinds 1993 een begrip in Ede en omstreken.
Klassieke muziek op professioneel niveau uitgevoerd door regionale, soms nationale en soms zelfs internationaal getalenteerde musici. Muziek uit heden en verleden, bij het kerkelijk jaar of rondom een componist of  instrument wordt samengebracht in een klein uur.
Er worden vijf tot zes concerten per jaar in de Taborkerk gegeven in de periode van oktober tot en met juni. De atmosfeer en akoestiek in de kerk zijn bij uitstek geschikt voor muziek in kleinere en grotere bezettingen. Er staat een prachtig orgel met 16 stemmen op twee klavieren en pedaal. Het is als geen ander orgel in de regio geschikt voor muziek uit zeventiende en achttiende eeuw. Tevens staat  in de kerkzaal een kistorgel met drie stemmen, dat vanwege zijn heldere draagkrachtige klank zeer geschikt is voor begeleiding van zangers en instrumentalisten. De pianisten roemen de vleugel: een instrument, dat zowel lieflijk zacht als uitbundig bespeeld kan worden.

Zie voor het actuele concertprogramma de agenda.

Viering in Corona tijd
Zolang de huidige Corona maatregelen gelden worden er geen fysieke diensten gehouden met de gemeente.  Een kleine groep mensen verzorgd de opname van diensten die online te zien en te beluisteren zijn.

►U kunt de kerkdiensten vanuit de Taborkerk zien en beluisteren via Kerkdienstgemist.nl

►Sinds 1 januari 2021 houden we een archief van kerkbrieven bij. U vindt dit archief in de menubalk (boven het vakje 'zoeken' )