» Informatie » Avondmuziek
Avondmuziek Avondmuziek
De Avondmuziek is al sinds 1993 een begrip in Ede en omstreken.
Klassieke muziek op professioneel niveau uitgevoerd door regionale, soms nationale en soms zelfs internationaal getalenteerde musici. Muziek uit heden en verleden, bij het kerkelijk jaar of rondom een componist of  instrument wordt samengebracht in een klein uur.
Er worden vijf tot zes concerten per jaar in de Taborkerk gegeven in de periode van oktober tot en met juni. De atmosfeer en akoestiek in de kerk zijn bij uitstek geschikt voor muziek in kleinere en grotere bezettingen. Er staat een prachtig orgel met 16 stemmen op twee klavieren en pedaal. Het is als geen ander orgel in de regio geschikt voor muziek uit zeventiende en achttiende eeuw. Tevens staat  in de kerkzaal een kistorgel met drie stemmen, dat vanwege zijn heldere draagkrachtige klank zeer geschikt is voor begeleiding van zangers en instrumentalisten. De pianisten roemen de vleugel: een instrument, dat zowel lieflijk zacht als uitbundig bespeeld kan worden.

Zie voor het actuele concertprogramma de agenda.

datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
Palmzondagmeer details

datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag
Viering Heilig Avondmaalmeer details

datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdagmeer details

datum en tijdstip 11-04-2020 om 21:00
Stille Zaterdag
Viering Heilig Avondmaalmeer details

Vorige kerkdienst
Klik hier om de kerkdienst van afgelopen zondag te beluisteren.
Klik hier om de kerkbrief te bekijken.