» Informatie » Avondmuziek
Avondmuziek Avondmuziek
De Avondmuziek is al sinds 1993 een begrip in Ede en omstreken.
Klassieke muziek op professioneel niveau uitgevoerd door regionale, soms nationale en soms zelfs internationaal getalenteerde musici. Muziek uit heden en verleden, bij het kerkelijk jaar of rondom een componist of  instrument wordt samengebracht in een klein uur.
Er worden vijf tot zes concerten per jaar in de Taborkerk gegeven in de periode van oktober tot en met juni. De atmosfeer en akoestiek in de kerk zijn bij uitstek geschikt voor muziek in kleinere en grotere bezettingen. Er staat een prachtig orgel met 16 stemmen op twee klavieren en pedaal. Het is als geen ander orgel in de regio geschikt voor muziek uit zeventiende en achttiende eeuw. Tevens staat  in de kerkzaal een kistorgel met drie stemmen, dat vanwege zijn heldere draagkrachtige klank zeer geschikt is voor begeleiding van zangers en instrumentalisten. De pianisten roemen de vleugel: een instrument, dat zowel lieflijk zacht als uitbundig bespeeld kan worden.

Zie voor het actuele concertprogramma de agenda.

Geen dienst in de Taborkerk, LuTaNo dienst vanuit de Lutherse kerk.
datum en tijdstip 01-08-2021 om 10:30

Eredienst, LuTaNo dienst vanuit de Taborkerk
datum en tijdstip 08-08-2021 om 10:00

Geen dienst in de Taborkerk, LuTaNo dienst vanuit de Noorderkerk.
datum en tijdstip 15-08-2021 om 10:00

LuTaNo diensten
Van 11 juli tm 15 augustus vieren we weer samen met de Lutherse en Noorderkerk. vanwege de geldende Corona maatregelen is in gezamelijkheid besloten dat de diensten alleen fysiek toegankelijk zijn voor de gemeenteleden van de kerk waar de dienst gehouden wordt. U kunt de diensten die niet in de Taborkerk zijn wel digitaal meemaken:
Lutherse kerk: Evangelisch-Lutherse gemeente Ede en omstreken - Kerkdienstgemist.nl
Noorderkerk: Ede, Protestantse Wijkgemeente Noord (protestantsekerk.net)