» Informatie » Avondmuziek
Avondmuziek Avondmuziek

De Avondmuziek is al sinds 1993 een begrip in Ede en omstreken.
Klassieke muziek op professioneel niveau uitgevoerd door regionale, soms nationale en soms zelfs internationaal getalenteerde musici. Muziek uit heden en verleden, bij het kerkelijk jaar of rondom een componist of  instrument wordt samengebracht in een klein uur.
Er worden vijf tot zes concerten per jaar in de Taborkerk gegeven in de periode van oktober tot en met juni. De atmosfeer en akoestiek in de kerk zijn bij uitstek geschikt voor muziek in kleinere en grotere bezettingen. Er staat een prachtig orgel met 16 stemmen op twee klavieren en pedaal. Het is als geen ander orgel in de regio geschikt voor muziek uit zeventiende en achttiende eeuw. Tevens staat  in de kerkzaal een kistorgel met drie stemmen, dat vanwege zijn heldere draagkrachtige klank zeer geschikt is voor begeleiding van zangers en instrumentalisten.

eredienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10:00
veertigdagen lll, Oculi

Jubileum
Op woensdag 26 augustus 1953 werd de Taborkerk feestelijk in gebruik genomen. Het 65-jarig jubileum is aanleiding geweest om een boekwerkje samen te stellen over de geschiedenis van de Taborgemeente in Ede.
Klik hier om dit boekwerkje in te zien.

Vorige kerkdienst
Klik hier om de kerkdienst van afgelopen zondag te beluisteren.
Klik hier om de kerkbrief te bekijken.